Klipperiet.dk - frisører i Danmark

Find frisør her

  


SENESTE NYT

Artikler
  Du er her: Forside » Mode & Skønhed » Forbrugerrådet tager fejl

Forbrugerrådet tager fejl

Forbrugerrådet tager fejl: Leder af EU?s arbejdsgruppe for vurdering af hormonforstyrrende stoffer undsiger Forbrugerrådets skræmme kampagne mod ?hormonkemi?

Professor Emeritus Tore Sanner, næstformand i EU?s Videnskabelige komité for forbruger sikkerhed og leder af arbejdsgruppen for vurdering af de potentielt hormonforstyrrende stoffer mener ikke, at der er faglig dækning for Forbrugerrådets kampagne.

?Kosmetik er ikke farligt for sundheden og danske forbrugere kan føle sig helt trygge? lyder den klare melding fra den norske Professor Tore Sanner.

Han undrer sig over Forbrugerrådets ?hormonkemi? kampagne og udtaler: ?Forbrugerrådets udtalelse om at selv de ganske små mængder der tillades i kosmetiske produkter kan have en skadelig effekt er ikke korrekt. EU?s regler på kosmetik området er meget strenge og fastslår at kosmetiske produkter skal være sikre og ikke må give sundhedsskader.

Det sikres ved at teste ingredienserne og vurdere deres effekter herunder deres evt. hormonforstyrrende egenskaber nøje. Det er der derfor allerede taget højde for i risikovurderingen af produkterne.

Den mængde som anbefales i produkterne er mindst 100 gange mindre end den mængde som ikke har givet nogen effekt i dyreforsøg. Der er derfor ikke nogen grund til bekymring.?

Fakta: EU?s videnskabelige komité for forbrugersikkerhed SCCS, der består af 17 uafhængige forskere med forskellig videnskabelig baggrund, rådgiver EU kommissionen om hvilke mængder af kemiske stoffer som må bruges i forskellige kosmetiske produkter og om eventuelle restriktioner i brugen. Kosmetiske produkter i Danmark skal opfylde disse regler for at kunne markedsføres.

For yderligere information kontakt venligst:

Professor Emeritus
Tore Sanner
Tlf.: 0047 906 22 216
tore.sanner(at)kjemi.uio.no.

Brancheforeningen for Kosmetiske Produkter, SPT
Adm. dir. Hanna Løyche
Direkte: 45202019
Mobil: 24776840
Mail: hl(at)spt.dk
 
NYESTE FRISØRER


SENEST OPDATEREDE FRISØRER



MEST BESØGTE FRISØRER



MINDST BESØGTE FRISØRER



TILFÆLDIGE FRISØRER


Seneste Søgninger


Frisører i Danmark bund
Privacy Policy