Klipperiet.dk - frisører i Danmark

Find frisør her

  


SENESTE NYT

Artikler
  Du er her: Forside » Mode & Skønhed » Piloterne gjorde Ray-Ban-brillerne kendte

Piloterne gjorde Ray-Ban-brillerne kendte

De amerikanske piloter og den amerikanske filmindustri har gjort Ray-Ban til markedets suverænt bedst kendte brillebrand. Nyt Syn har valgt Ray-Ban på grund af kvaliteten og det brede produktprogram.

De fleste husker filmstjernerne og deres solbriller: Tom Cruise i "Top Gun", Audrey Hepburn i "Breakfast at Tiffany's" og Don Johnson i en række TV-serier. Og de fleste ved, at brillerne hedder Ray-Ban. Men brandet er meget ældre.

Allerede i 1929 henvendte U.S. Army sig til brille-producenten og bad dem udvikle en ny type solbriller. Kravet var, at brillerne skulle beskytte piloternes øjne mod solens stråler, men alligevel sikre dem klart udsyn.

De første solbriller blev skabt med et letvægtsstel med grønne mineralglas, der bortfiltrerede infrarødt og ultraviolet lys.

- Det var jo et fantastisk design, som bliver ved med at være uhyre populært, fortæller Lise Reese, indehaver af Nyt Syn Hammel/Viborg. Hun fremhæver Ray-Bans kvalitet og brede produktprogram, hvor der er specielle modeller til både mænd, kvinder og børn.

- Det gælder både serierne af solbriller og traditionelle brillestel.

I 1937 kom pilotbrillerne til at hedde Ray-Ban Aviator. Brillerne blev yderligere kendt under 2. Verdenskrig, fordi mange officerer brugte dem. Ligesom de ofte blev brugt i spillefilm. Så mange civile begyndte at benytte dem.

Nye modeller og glas

I 1952 kom Ray-Ban med modellen Wayfarer med kunststof-stel.

- Udviklingen af solbrillerne fortsatte med brune glas til militæret, actionsport og bilkørsel samt grå glas, hvor farverne skulle gengives mest korrekt. Senere kom også polariserede glas, der udmærker sig ved at holde reflekteret lys ude af øjet. Samt farveskiftende glas, der selv justerer farven efter det omgivende lys, fortæller Lise Reese om det brede program.

I 1980 introduceres Ray-Ban Wings-modellen i et design, der har ligheder med Aviator, men med blot et enkelt bredt glas, der dækker begge øjne. Samtidig blev designet tilpasset, så de kan anvendes af både mænd og kvinder.

Senere introducerede Ray-Ban en serie af traditionelle brillestel og solbriller til børn og unge.

En moderne legende

- Ray-Ban er en moderne legende og et fantastisk brand, som kendes af stort set alle generationer, fortsætter Lise Reese, Nyt Syn Hammel/Viborg.

Det er modebriller på en casual og diskret måde. Det gælder både solbrillerne og de traditionelle brillestel.

- For det første er kvaliteten fremragende. For det andet har de et sikkert design, som producenten endda har været i stand til at nyfortolke med respekt for de oprindelige briller.

Som eksempel nævner hun den klassiske Wayfarer-model, der i 2012-udgaven har fået nye farve og en mønster- kombinationer på indersiden af brillen

- Og så er de til at skaffe sig til en fornuftig pris, slutter hun og tilføjer med et smil:
- Film skal ses i biografen. Ray-Ban skal prøves hos den lokale optiker.

 
NYESTE FRISØRER


SENEST OPDATEREDE FRISØRER



MEST BESØGTE FRISØRER



MINDST BESØGTE FRISØRER



TILFÆLDIGE FRISØRER


Seneste Søgninger


Frisører i Danmark bund
Privacy Policy